Δραστηριότητες

Ο Σύλλογος  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φθιώτιδος ως μέλος (πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κ . Ξ . Γ . αναδεικνύει και προωθεί τις θέσεις της Ομοσπονδίας που έχουν ληφθεί από συνέδρια του κλάδου.
 
1.Θεσμικά θέματα
·        Βασικό και χρόνιο αίτημα του κλάδου μας είναι η κατάργηση της επάρκειας διδασκαλίας που χορηγείται στους κατόχους του πιστοποιητικού Proficiency. Θέση μας είναι να ασκούν το επάγγελμα μόνο απόφοιτοι των Ξενόγλωσσων τμημάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων και αντίστοιχων τμημάτων Ξένων Πανεπιστημίων .
·       Ως μεταβατικό στάδιο (ώσπου να καταργηθεί η επάρκεια )προτείνουμε οι κάτοχοι Proficiency να αποκτούν το δικαίωμα διδασκαλίας μόνο εφόσον κάνουν Teacher training courses (καθορισμός ωρών και φορέας που θα αναλάβει αυτά τα μαθήματα).
·       Δικαίωμα ίδρυσης Κ . Ξ . Γ. να έχουν καθηγητές με τουλάχιστον 5ετή διδακτική εμπειρία.
 
2.Πιστοποίηση
Ζητάμε από την εκάστοτε κυβέρνηση να θεσπίσει (στα πλαίσια του υπουργείου παιδείας ) μια επιτροπή αξιολόγησης των φορέων που ζητούν πιστοποίηση. Η επιτροπή αυτή να θέτει αυστηρά κριτήρια και να είναι υπεύθυνη για την τελική απόφαση .Δυστυχώς το όλο θέμα καθυστερεί με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι φορείς που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ και σε πολλές περιπτώσεις τα κριτήρια είναι πολύ ελαστικά εις βάρος της ποιότητας στην πιστοποίηση των διαφόρων επιπέδων γνώσης της ξένης γλώσσας (κυρίως της Αγγλικής).
 
3.Εξετάσεις
·       Προωθούμε τις δικές μας εξετάσεις γλωσσομάθειας (PALSO) αναγνωρισμένες από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης ( ICC)  για τα επίπεδα Pre-A1 , A1 , A2.
    Οι εξετάσεις PALSO βασίζονται στις προδιαγραφές του Common European Framework.
·       Για τα επίπεδα Β1(μέτρια γνώση ) , Β2 (καλή γνώση) , C1 (πολύ καλή γνώση ) και C2 (άριστη γνώση ) προτείνουμε και  τις εξετάσεις NOCN.   Οι εξετάσεις NOCN είναι ποιοτικές και δίκαιες, φιλικές προς τους υποψηφίους και συμβαδίζουν με τη σύγχρονες απαιτήσεις για χρήση της Αγγλικής γλώσσας. Είναι επίσης συμβατές με τις ανάγκες της αγοράς.
 
4. Επαγγελματικά θέματα
Ο Σύλλογος μας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας. Συνεργαζόμαστε στενά με την Ομοσπονδία πάνω σε θέματα που αφορούν στο φορολογικό και ασφαλιστικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν φαίνεται να διευθετείται υπέρ των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων .Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα αυτές του περσινού Οκτώβρη (2008) και αντιστεκόμαστε :
στη νέα φορολογική αφαίμαξη και στις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
 
Αγωνιζόμαστε:
·       Για ένα φορολογικό σύστημα όπου ο καθένας θα πληρώνει σύμφωνα με τη φορολογική του ικανότητα.
·       Για τη θεσμοθέτηση κρατικής χρηματοδότησης και όχι αύξησης των εισφορών   ή μείωσης των συντάξεων.
·       Για να καλυφθούν άμεσα τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Ζητάμε τα ωραία προεκλογικά λόγια περί μικρομεσαίων να εκφράζονται και με αντίστοιχες πολιτικές μετεκλογικά , διότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΟΑΕΕ , το ταμείο μας είναι ο χειρότερα χρηματοδοτούμενος Ασφαλιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα.
 
5.Επιμόρφωση μελών
Α . Αξιοποιούμε  επιδοτούμενα προγράμματα για επιμόρφωση συναδέλφων και καθηγητών μας διοργανώνοντας σε συνεργασία με ΚΕΚ κύκλους σεμιναρίων Η /Υ.
Β . Οργανώνουμε ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την προώθηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και την επιμόρφωση των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών των νομών που καλύπτει ο σύλλογός μας.
 
Γ.   Σχεδόν κάθε χρόνο στα πλαίσια σεμιναρίων ή συνεδρίων πραγματοποιούμε εκθέσεις βιβλίων και εποπτικών υλικών για πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
 
- Βράβευση  μαθητών
Οι καθιερωμένες απονομές επαίνων στα παιδιά που αριστεύουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας PALSO και NOCN  που διοργανώνει ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ι.Κ.Ξ.Γ., αποτελεί την κορυφαία στιγμή κάθε σχολικού έτους, αφού επιβραβεύεται η προσπάθεια των παιδιών αλλά και των δασκάλων τους.
 
- Εκδηλώσεις
Διαγωνισμοί Ζωγραφικής, Θεατρικές Παραστάσεις στην αγγλική γλώσσα, Κουκλοθέατρο, Συναυλίες, Χορευτικές παραστάσεις, ο Αποκριάτικος Χορός των κέντρων ξένων γλωσσών της Λαμίας την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος αποκλειστικά για την επιμόρφωση, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, των μαθητών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.


Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση "Παιδί για μία ημέρα"

 

Image Gallery

επιστροφή στην κορυφή